Ar liellopa malto gaļu pildīts ķirbis
Kas nepieciešams?
- Vidēja lieluma ķirbji – 3
- Liellopa maltā gaļa – 500g
- Malti pētersīļi – 1 ēd.k.
- Sāls – 1 ēd.k.
- Sasmalcināts sīpols – 1 ēd.k.
- Malti pipari – 1/2 ēd.k.
- Liellopa buljons – 3/4 glāzes
- Sagriezti šampinjoni – 250g
- Margarīns
Kas jādara?
- Noskalo, nosusina un gareniski sagriež katru ķirbi uz pusēm. Izņem sēklas. Savieto sagrieztās ķirbja pusītes cepešpannā ar vaļējo pusi uz leju. Pārlej ar pus-cm verdoša ūdens.
- Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180C grādu karstumā apmēram 30 minūtes, vai līdz brīdim, kad ķirbis mīksts.
- Tikmēr apbrūnina liellopa malto gaļu. Cepot gaļu sadrumstalo gabaliņos un nosusina liekos taukus. Pievieno pētersīļus, sāli, sīpolus, piparus, un liellopu gaļas buljonu. Apmaisa.
- Apceptās ķirbja pusītes izņem no krāsns un apgriež otrādi. Piepilda katru pusīti ar liellopa gaļas un garšvielu maisījumu. Liek atpakaļ krāsnī un turpina cept vēl 20 līdz 30 minūtes.
- Tikmēr apcep sēnes margarīnā un ber tās uz izceptajiem ķirbjiem.
Lai labi garšo!