Ar liellopa malto gaļu pildīts ķirbis

Kas nepieciešams?

  • Vidēja lieluma ķirbji – 3
  • Liellopa maltā gaļa – 500g
  • Malti pētersīļi – 1 ēd.k.
  • Sāls – 1 ēd.k.
  • Sasmalcināts sīpols – 1 ēd.k.
  • Malti pipari – 1/2 ēd.k.
  • Liellopa buljons – 3/4 glāzes
  • Sagriezti šampinjoni – 250g
  • Margarīns

Kas jādara?

  1. Noskalo, nosusina un gareniski sagriež katru ķirbi uz pusēm. Izņem sēklas. Savieto sagrieztās ķirbja pusītes cepešpannā ar vaļējo pusi uz leju. Pārlej ar pus-cm verdoša ūdens.
  2. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180C grādu karstumā apmēram 30 minūtes, vai līdz brīdim, kad ķirbis mīksts.
  3. Tikmēr apbrūnina liellopa malto gaļu. Cepot gaļu sadrumstalo gabaliņos un nosusina liekos taukus.  Pievieno pētersīļus, sāli, sīpolus, piparus, un liellopu gaļas buljonu. Apmaisa.
  4. Apceptās ķirbja pusītes izņem no krāsns un apgriež otrādi. Piepilda katru pusīti ar liellopa gaļas un garšvielu maisījumu. Liek atpakaļ krāsnī un turpina cept vēl 20 līdz 30 minūtes.
  5. Tikmēr apcep sēnes margarīnā un ber tās uz izceptajiem ķirbjiem.

Lai labi garšo!