Asi un pikanti salāti ar burkānu, gurķi un ingveru

Kas nepieciešams?

  • Gurķi – 200g
  • Burkāni – 500g
  • Ķiploks – 1 daiviņa
  • Sezama sēklas – 20g
  • Sojas mērce – 50ml
  • Sezama sēklu eļļa vai saulespuķu eļļa– 40ml
  • Svaigs ingvers

Kas jādara?

  1. Notīra burkānus un sarīvē tos garos salmiņos (tie līdzīgi korejiešu burkāniem). Tad sagriež gurķi un pievieno to burkāniem.
  2. Notīra svaigu ingveru un ķiploku. Ķiploku sasmalcina, ingveru sarīvē uz smalkās rīves. Visu kopā saberž piestā, lai izveidotos viendabīga masa.
  3. Pievieno eļļu, sojas mērci un samaisa. Tad šo mērci ielej salātos, samaisa un ļauj garšām savilkties apmēram 30 minūtes vēsā vietā. Pirms pasniegšanas pa virsu pakaisa sezama sēklas.

Lai labi garšo!