biešu krēmzupa ar sieru

Biešu krēmzupa ar sieru

Kas nepieciešams?

  • Sīpols – 1
  • Seleriju kāti – 2
  • Novārītas sarkanās bietes – 1.2kg
  • Karsts dārzeņu buljons – 700ml
  • Apelsīnu sula – 50 – 100ml
  • Mīkstais siers – 100g
  • Eļļa
  • Pikantajām sēkliņām:
  • Dažādu sēklu maisījuma – 50g
  • Čili pulveris – 1tēj.k.

Kas jādara?

Kas jādara?

  1. Sēklu gatavošana: uz sausas, uzkarsētas pannas cep sēkliņas kopā ar  čili pulveri, regulāri maisot 2-3 minūtes.
  2. Uzkarsētā pannā olīveļļā uz vidējas uguns apcep sīpola un selerijas gabaliņus, kamēr tie kļūst mīksti.
  3. Sablendē kopā sagrieztās bietes, apceptos sīpolus un selerijas un karsto buljonu, kamēr iegūst viendabīgu masu. Beigās pievieno apelsīnu sulu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pirms pasniegšanas uzsilda, pārber ar siera gabaliņiem un pikantajām sēkliņām.

Lai labi garšo!

Autore: Linda Tellgrena