Biešu salāti ar grauzdētām sēklām
Kas nepieciešams?
- Bietes – 3
- Ķirbja sēklas – 80g
- Sīpols – 1
- Feta siers – 150g
- Olīveļļa vai rapšu eļļa– 3 ēd.k.
- Balzamiko etiķis – 2ēd.k.
- Sinepes – 1tēj.k.
- Malti melnie pipari – ¼ tējkarotes
- Sakapāti zaļumi – 1ēd.k.
Kas jādara?
- Bietes nomazgā, nosusina, apsmidzina ar eļļu un cep krāsnī +180 °C, kamēr mīkstas. Var likt arī uz sieta un katlā sutināt. Vārot ūdenī, salāti nebūs tik gardi.
- Kamēr dārzeņi gatavojas, apgrauzdē ķirbja sēkliņas, līdz tās sāk sprakšķēt un lēkt laukā no pannas.
- Smalki sakapā sīpolu. Bietes nomizo, sagriež kubiciņos, pievieno sīpolu un apgrauzdētās sēkliņas.
- Pagatavo mērci, sajaucot eļļu ar balzamiko etiķi (var izmantot ābolu etiķi), sinepēm, maltiem melnajiem pipariem un sāli. Salātiem uzlej mērci un virspusē uzber mazus Fetas siera kubiciņus.
- Bietes ideāli sader ar grauzdētām ķirbju sēkliņām!
Lai labi garšo!