Biešu salāti ar grauzdētām sēklām

Kas nepieciešams?

  • Bietes – 3
  • Ķirbja sēklas – 80g
  • Sīpols – 1
  • Feta siers – 150g
  • Olīveļļa  vai rapšu eļļa– 3 ēd.k.
  • Balzamiko etiķis – 2ēd.k.
  • Sinepes – 1tēj.k.
  • Malti melnie pipari – ¼ tējkarotes
  • Sakapāti zaļumi – 1ēd.k.

Kas jādara?

  1. Bietes nomazgā, nosusina, apsmidzina ar eļļu un cep krāsnī +180 °C, kamēr mīkstas. Var likt arī uz sieta un katlā sutināt. Vārot ūdenī, salāti nebūs tik gardi.
  2. Kamēr dārzeņi gatavojas, apgrauzdē ķirbja sēkliņas, līdz tās sāk sprakšķēt un lēkt laukā no pannas.
  3. Smalki sakapā sīpolu. Bietes nomizo, sagriež kubiciņos, pievieno sīpolu un apgrauzdētās sēkliņas.
  4. Pagatavo mērci, sajaucot eļļu ar balzamiko etiķi (var izmantot ābolu etiķi), sinepēm, maltiem melnajiem pipariem un sāli. Salātiem uzlej mērci un virspusē uzber mazus Fetas siera kubiciņus.
  5. Bietes ideāli sader ar grauzdētām ķirbju sēkliņām!

Lai labi garšo!