Ceptu ķirbju zupa
Kas nepieciešams?
- Ķirbis – 1.5 kg
- Rapšu eļļa
- Kaltēts čili – 1 tējk.
- Koriandra sēkliņas – 1 ēd.k.
- Liels sīpols
- Ķiploka daiviņas – 3
- Burkāns
- Selerijas kāts
- Karsts dārzeņu buljons – 1 litrs
Kas jādara?
- Uzkarsē krāsni līdz 170°C.
- Pārgriež ķirbi uz pusēm un izņem sēklas. (Tās var pataupīt cepšanai). Sagriež daiviņās. Savieto ķirbi uz cepampannas un apslaka ar eļļu.
- Piestā saberž čili un koriandra sēklas pievienojot nedaudz sāls. Pārkaisa garšvielas pār ķirbi pēc gaumes pievienojot melnos piparus.
- Cep ķirbi 1 stundu vai līdz tas kļūst mīksts un maliņas ir nedaudz karamelizējušās.
- Rupji sagriež sīpolu, ķiplokus, burkānu un seleriju. Pannā uzsilda nedaudz eļļas un uz vidējas liesmas cep dārzeņus aptuveni 15 minūtes vai līdz tie kļūst mīksti, bet ne brūni.
- Kad kabacis ir uzcepies, to liek dārzeņu pannā un aplej ar karstu dārzeņu buljonu. Visu sakuļ viendabīgā masā ar rokas blenderi. Ja ir vēlme pēc šķidrākas konsistences, iespējams pievieno nedaudz ūdeni.
- Saliet bļodiņās un papildināt ar Jūsu iecienītākajām piedevām.
Lai labi garšo!