Griķu vafeles

Kas nepieciešams?

  • Zaļi griķi – 150g (kurus samaļ smalkos miltos)
  • Cepampulveris – 1 kārtīga tējkarote
  • Vaniļas cukurs – pēc garšas
  • Piens – 150ml
  • Olas – 2
  • Kanēlis – kārtīga šķipsna
  • Citrona miziņa – 1/2 (rīvēta)
  • Citrona sula – 1 tējkarote
  • Rapšu eļļa – 2 ēdamkarotes

Kas jādara?

  1. Sajauc visas sausās sastāvdaļas kopā (pēc tam, kad griķi ir samalti miltos) un pievieno tām visas slapjās sastāvdaļas. Konsistencei ir jābūt kā biezam krējumam. Pievieno 1 ēdamkaroti pakusušas kokosriekstu eļļas un iemaisa iekšā.
  2. Mazliet kokoseļļas uzlej uz panniņas (vai arī vienkārši akurāti ieeļļo to, kamēr nav karsta). Tādejādi būs vieglāk vafeles dabūt nost no panniņas.
  3. Lej karoti vafeļu mīklas uz vafeļu pannas un gaida brīnišķīgu rezultātu. Būtībā vafeles gatavas ir ātri, taču tās var paturēt ilgāk, lai iztvaiko papildus mitrums tajās un lai tās kļūst kraukšķīgākas. Rezultāts ir diez gan porains un kraukšķīgs. Ja porainums nepatīk, liec klāt mazāk cepampulvera.
  4. Pasniedz ar saldējumu, sīrupu vai kādu ievārījumu.

Lai labi garšo!

Autore: Annija Apsīte