Grūbu zupa

Grūbu zupa „99”

Kas nepieciešams?

  • Grūbas – 450g
  • Cūkgaļa – 75g
  • Parmezāna siers – 6ēd.k.
  • Tomāti – 2
  • Rapšu eļļa – 4ēd.k.
  • Auksts ūdens – 2l
  • Sīpols – 1
  • Ķiploka daiviņas – 2
  • Pētersīļi – 1ēd.k.
  • Majorāns – 1 ēd.k.
  • Bazilika lapiņas – 6
  • Sāls, malti melnie pipari

Kas jādara?

Kas jādara?

  1. Lielā pannā sakarsējiet 1 ēdamkaroti eļļas, lieciet uz pannas gabaliņos sagrieztu žāvētu cūkgaļu, kā arī smalki sakapātas garšvielas: ķiplokus, sīpolu, pētersīļus, majorīnu un baziliku. Sautējiet 4-5 minūtes.
  2. Pēc tam pievienojiet nomizotus un sakapātus tomātus, pielejiet ūdeni un uzvāriet.
  3. Pieberiet Grūbu zupas „99” pamatsastāvdaļu – grūbas. Neaizmirstiet pievienot arī sāli un piparus.
  4. Bieži maisot, vāriet zupu 30 min, līdz grūbas kļūst mīkstas.
  5. Pašās beigās grūbu zupu pārkaisiet ar sarīvētu parmezāna sieru un pievienojiet atlikušo eļļu.

Lai labi garšo!