Grūbu zupa „99”
Kas nepieciešams?
- Grūbas – 450g
- Cūkgaļa – 75g
- Parmezāna siers – 6ēd.k.
- Tomāti – 2
- Rapšu eļļa – 4ēd.k.
- Auksts ūdens – 2l
- Sīpols – 1
- Ķiploka daiviņas – 2
- Pētersīļi – 1ēd.k.
- Majorāns – 1 ēd.k.
- Bazilika lapiņas – 6
- Sāls, malti melnie pipari
Kas jādara?
Kas jādara?
- Lielā pannā sakarsējiet 1 ēdamkaroti eļļas, lieciet uz pannas gabaliņos sagrieztu žāvētu cūkgaļu, kā arī smalki sakapātas garšvielas: ķiplokus, sīpolu, pētersīļus, majorīnu un baziliku. Sautējiet 4-5 minūtes.
- Pēc tam pievienojiet nomizotus un sakapātus tomātus, pielejiet ūdeni un uzvāriet.
- Pieberiet Grūbu zupas „99” pamatsastāvdaļu – grūbas. Neaizmirstiet pievienot arī sāli un piparus.
- Bieži maisot, vāriet zupu 30 min, līdz grūbas kļūst mīkstas.
- Pašās beigās grūbu zupu pārkaisiet ar sarīvētu parmezāna sieru un pievienojiet atlikušo eļļu.
Lai labi garšo!