Kvinojas salāti
Kas nepieciešams?
(1 porcija)
- Kvinoja – 70g – 100g
- Kārtīgs tomāts – 1
- Gurķis – aptuveni 15cm
- Olīveļļa vai rapšu eļļa– 2 ēdamkarotes
- Sarkanais sīpols – 1
- Citrona sula
- Ciedru vai Indijas rieksti – sauja
- Šķipsna sāls, pipari pēc gaumes
- Pētersīļi dekoram
- Papildus var pievienot lociņus, uz augstas uguns apceptus šampinjonus, selerijas kātus, papriku.
Kas jādara?
- Attiecībā 1:3 (kvinoja:ūdens) vāra kvinojas sēklas līdz tās kļūvušas mīkstas. Nevajag pārvārīt! Tiklīdz konsistence šķiet apmierinoša, slēdzam karstumu nost. Vidēji ne vairāk par 7-12 min burbuļojot. Astāj atdzist. Ja ir par daudz ūdens, tad to nolej, bet ar šādu attiecību nevajadzētu būt par daudz.
- Sagriež sīkos gabaliņos nepieciešamās sastāvdaļas un pievieno salātiem. Pielej eļļu, garšvielas, citrona sulu un pieber riekstus.
- Pārber ar zaļumiem.
Lai labi garšo!
Autore: Annija Apsīte