Lasis citrona mērcē

Kas nepieciešams?

(4 porcijas)

  • Laša filejas – 4
  • Vājpiens – 250ml
  • Margarīns – 25g
  • Milti – 25g
  • Citrona sula – 1/2
  • Melnie pipari – pēc garšas

Kas jādara?

  1. Laša fileju ieliek dziļākā pannā, aplej ar vājpienu un pannu apsedz ar plēvi tā, lai tā nepieskaras ēdienam. Liek krāsnī – cep.
  2. Ievieto margarīnu bļodiņā un uzkarsē līdz izkūst. Izkusušajā margarīnā iemaisa miltus.
  3. Noņem plēvi no izceptās laša filejas un nosmeļ divas ēdamkarotes vājpiena. Tās pievieno margarīnam un miltiem. Maisa līdz nav kunkuļu.
  4. Turpina pievienot vājpienu pa dažām ēdamkarotēm, pa vidu samaisot. To turpināt līdz viss vājpiens iemaisīts.
  5. Ievieto vājpiena, margarīna un miltu maisījumu mikroviļņu krāsnī vai uz plīts un gatavo 3 – 4 minūtes, ik pēc minūtes izņemot, lai samaisītu maisījumu. Tas nodrošinās vienmērīgu konsistenci.
  6. Kad mērce sāk vārīties, noņem to no uguns un kārtīgi izmaisa. Pievieno citronu sulu un melnos piparus pēc personīgās gaumes. Pasniedz zivi ar mērci.

Lai labi garšo!