Lasis citrona mērcē
Kas nepieciešams?
(4 porcijas)
- Laša filejas – 4
- Vājpiens – 250ml
- Margarīns – 25g
- Milti – 25g
- Citrona sula – 1/2
- Melnie pipari – pēc garšas
Kas jādara?
- Laša fileju ieliek dziļākā pannā, aplej ar vājpienu un pannu apsedz ar plēvi tā, lai tā nepieskaras ēdienam. Liek krāsnī – cep.
- Ievieto margarīnu bļodiņā un uzkarsē līdz izkūst. Izkusušajā margarīnā iemaisa miltus.
- Noņem plēvi no izceptās laša filejas un nosmeļ divas ēdamkarotes vājpiena. Tās pievieno margarīnam un miltiem. Maisa līdz nav kunkuļu.
- Turpina pievienot vājpienu pa dažām ēdamkarotēm, pa vidu samaisot. To turpināt līdz viss vājpiens iemaisīts.
- Ievieto vājpiena, margarīna un miltu maisījumu mikroviļņu krāsnī vai uz plīts un gatavo 3 – 4 minūtes, ik pēc minūtes izņemot, lai samaisītu maisījumu. Tas nodrošinās vienmērīgu konsistenci.
- Kad mērce sāk vārīties, noņem to no uguns un kārtīgi izmaisa. Pievieno citronu sulu un melnos piparus pēc personīgās gaumes. Pasniedz zivi ar mērci.
Lai labi garšo!