Liellopa gaļa austeru mērces marinādē ar brokoļiem

Kas nepieciešams?

(3 porcijas)

  • Liellopa fileja – 500g (sagriezta plānās šķēlītēs)

Marinādei:

  • Austeru mērce – 5ēd.k.
  • Sojas mērce – 1ēd.k.
  • Cukurs – 1ēd.k.
  • Ķiploka daiviņas – 2 (izspiestas cauri ķiploku spiedi)
  • Ingvera sakne – 2cm (sarīvēta)
  • Sezama eļļa un eļļa cepšanai

Dārzeņi:

  • Brokolis – 1 (sadalīts gabaliņos)
  • Šampinjoni – 150g (sagriezti šķēlītēs)
  • Sīpols – 1
  • Paprika -2
  • Sojas mērce – 1ēd.k

Kas jādara?

  1. Pagatavo marinādi, sajaucot visas tās sastāvdaļas. Iemarinē gaļas gabaliņus, paturot tos marinādē 20 minūtes. Pēc tam gaļu pāris minūtes apcep uzkarsētā olīveļļā un sezama eļļā (vislabāk wok pannā). Svarīgi gaļu nepārcept – tā ir fileja bez taukiem un ātri var kļūt sausa. Gaļu ņem nost no pannas un noliek siltumā, kamēr cepas dārzeņi.
  2. Tai pašā pannā eļļās apcep dārzeņus, vienmērīgi maisot. Arī svarīgi nepārcept, lai tie saglabātos krāsaini un vēl nedaudz kraukšķīgi. Pašās beigās pievieno sojas mērci un vēlreiz izmaisa.
  3. Pasniedz, uz šķīvja apakšā liekot dārzeņus, pa virsu – liellopa gaļas gabaliņus marinādes mērcē. Ideāli der kopā ar rīsiem vai olu nūdelēm.

Lai labi garšo!

Autore: Linda Tellgrena