Persiku drupačņamms
Kas nepieciešams?
- Persiki – 4
- Auzu pārslas – 100g
- Mandeļu milti – 100g
- Cukurs – 3 tējkarotes
- Kanēlis – pus tējkarote vai, ja gribas, mazliet vairāk
- Kardamons – pus tējkarote vai, ja gribas, mazliet vairāk
- Krustnagliņas – 7
- Rīvēta citrona miziņa – 3/4 no citrona
- Kartupeļu ciete – 1 ēdamkarote
- Kokosriekstu piens – 200-300ml
- Šķipsna sāls
Kas jādara?
- Sagriežam persiku daiviņās, sajaucam tās kopā ar kardamonu, kanēli, šķipsnu sāls, citrona miziņu, krustnagliņām un kartupeļi cieti un ~150 ml kokosriekstu piena. Kārtojam stikla traukā.
- Uz pannas apcepam auzu pārslas. Kad tās jau brūnas, pievienojam 3 tējkarotes cukura. Kad auzu pārslas brūnas un karamelizētas, pievienojam mandeļu miltus. Sajaucam kopā ar ~100-150 ml kokosriekstu piena, lai izveidojas ķepīga masa. Kārtojam pa virsu persikiem. Ja šķiet, ka gribas masu mazliet mitrāku, liekam vēl klāt kokosriekstu pienu.
- Cepam cepeškrāsnī 180 grādos 25 minūtes un pasniedzam ar vaniļas saldējumu un siltu smaidu.
Lai labi garšo!
Autore: Anija Apsīte