Persiku drupačņamms

Kas nepieciešams?

  • Persiki – 4
  • Auzu pārslas – 100g
  • Mandeļu milti – 100g
  • Cukurs – 3 tējkarotes
  • Kanēlis – pus tējkarote vai, ja gribas, mazliet vairāk
  • Kardamons – pus tējkarote vai, ja gribas, mazliet vairāk
  • Krustnagliņas – 7
  • Rīvēta citrona miziņa – 3/4 no citrona
  • Kartupeļu ciete – 1 ēdamkarote
  • Kokosriekstu piens – 200-300ml
  • Šķipsna sāls

Kas jādara?

  1. Sagriežam persiku daiviņās, sajaucam tās kopā ar kardamonu, kanēli, šķipsnu sāls, citrona miziņu, krustnagliņām un kartupeļi cieti un ~150 ml kokosriekstu piena. Kārtojam stikla traukā.
  2. Uz pannas apcepam auzu pārslas. Kad tās jau brūnas, pievienojam 3 tējkarotes cukura. Kad auzu pārslas brūnas un karamelizētas, pievienojam mandeļu miltus. Sajaucam kopā ar ~100-150 ml kokosriekstu piena, lai izveidojas ķepīga masa. Kārtojam pa virsu persikiem. Ja šķiet, ka gribas masu mazliet mitrāku, liekam vēl klāt kokosriekstu pienu.
  3. Cepam cepeškrāsnī 180 grādos 25 minūtes un pasniedzam ar vaniļas saldējumu un siltu smaidu.

Lai labi garšo!

Autore: Anija Apsīte