pupiņu grūbu zupa

Pupiņu grūbu zupa

Kas nepieciešams?

  • Pupiņas – pusglāze (sausas)
  • Grūbas – pusglāze (sausas)
  • Kartupeļi – 2-4
  • Burkāni – 2
  • Žāvēta vitas krūtiņa
  • Lauru lapas – 2-3
  • Buljona kubiņi – 1-2
  • Sīpols – 1
  • Ķiploka daiviņas – 1-3
  • Majorāns – 1ēd.k.
  • Dilles vai pētersīļi – 1ēd.k.
  • Rapšu eļļa

Kas jādara?

  1. Pupiņas un grūbas atsevišķi vismaz vienu nakti izmērcē ūdenī. Ūdens jālej 2-3 x vairāk nekā ir pupiņas un grūbas.
  2. Nākamajā dienā, kad viss izmircis, nelielā ūdens daudzumā uzvāriet pupiņas. Nolejiet ūdeni. Tad lieciet lielā katlā vārīties, pievienojiet grūbas, speķa ādu, sagrieztus kartupeļus, sagrieztus burkānus, lauru lapas, majorānu un buljona kubiņus. Vāriet uz lēnas uguns apmēram 2 stundas. Pievienojiet pēc garšas sāli.
  3. Pannā apcepiet sasmalcinātu sīpolu, tad klāt pielieciet un apcepiet žāvēto krūtiņu, beigās uz īsu brīdi pievienojiet un apcepiet sasmalcinātu ķiploku un dilles vai pētersīļus. Neapbrūniniet (nesadedziniet ķiplokus, lai nepaliek rūgti).
  4. Pusi apceptās gaļas ar sīpoliem, ķiplokiem, zaļumiem pievienojiet zupai un vaāriet vēl 15 minūtes. Otru pusi atstājiet pasniegšanai.
  5. Kad zupa gatava, noņemiet no uguns un ļaujiet pastāvēt 20 – 30 minūtes, lai savelkas garšas.

Lai labi garšo!