Pupiņu mērce indiešu gaumē

Kas nepieciešams?

  • Rapšu eļļa – 1 ēd.k.
  • Sasmalcināts sīpols – 1
  • Sasmalcinātas ķiploka pusītes – 2
  • Nomizots sasmalcināts ingvers īkšķa lieluma
  • Koriandrs – kāti smalki sasmalcināti, lapas rupji sasmalcinātas 1 maza buntīte
  • Ķimenes – 1 tējk.
  • Malta paprika – 1 tējk.
  • Garam masala garšviela – tējkarotes
  • Sasmalcināti tomāti – 400g
  • Konservētas pupiņas – 400g
  • Piedevai rīsi

Kas jādara?

  1. Uzkarsē eļļu lielā pannā uz vidējas uguns. Pievieno sīpolu un šķipsniņu sāls, vāra uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot, līdz mīksts.
  2. Pievieno ķiplokus, ingveru un koriandru, vāra vēl 2 min, līdz sāk smaržot. Uz pannas pievieno garšvielas un vāra vēl 1 min. Pievieno sasmalcināt tomātu un pupiņas ar visu ūdeni un karsē līdz vārīšanās temperatūrai.
  3. Samazina karstumu un vāra uz lēnas uguns 15 min, līdz kļūst biezs. Garšvielas pievieno pēc personīgās gaumes. Servē ar basmati rīsiem un koriandra lapām.

Lai labi garšo!