Pupiņu mērce indiešu gaumē
Kas nepieciešams?
- Rapšu eļļa – 1 ēd.k.
- Sasmalcināts sīpols – 1
- Sasmalcinātas ķiploka pusītes – 2
- Nomizots sasmalcināts ingvers īkšķa lieluma
- Koriandrs – kāti smalki sasmalcināti, lapas rupji sasmalcinātas 1 maza buntīte
- Ķimenes – 1 tējk.
- Malta paprika – 1 tējk.
- Garam masala garšviela – tējkarotes
- Sasmalcināti tomāti – 400g
- Konservētas pupiņas – 400g
- Piedevai rīsi
Kas jādara?
- Uzkarsē eļļu lielā pannā uz vidējas uguns. Pievieno sīpolu un šķipsniņu sāls, vāra uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot, līdz mīksts.
- Pievieno ķiplokus, ingveru un koriandru, vāra vēl 2 min, līdz sāk smaržot. Uz pannas pievieno garšvielas un vāra vēl 1 min. Pievieno sasmalcināt tomātu un pupiņas ar visu ūdeni un karsē līdz vārīšanās temperatūrai.
- Samazina karstumu un vāra uz lēnas uguns 15 min, līdz kļūst biezs. Garšvielas pievieno pēc personīgās gaumes. Servē ar basmati rīsiem un koriandra lapām.
Lai labi garšo!