Rabarberu sacepums
Kas nepieciešams?
- Rabarberi – 6-7 kāti, ne pārāk lieli
- Saldinātājs (medus, sīrups vai cukurs) – 100g
- Krustnagliņas – 5
- Mandeļu milti – 110g
- Olas – 2 (atsevišķi dzeltenumi un baltumi)
- Citrona sula – no puses citrona
- Citrona miziņa – no puses citrona
- Kripatiņa ābolu etiķa
- Garšvielas pa šķipsnai – Kardamons, kanēlis, šķipsniņa sāls, muskatrieksta šķipsna, vaniļas cukurs
- Zemenes dekoram
Kas jādara?
- Nomizotus, kubiņos sagrieztus rabarberus liek katliņā ar visām garšvielām, citrona sulu un saldinātāju. Apviļā 2 minūtes katliņā un atstāj.
- Samaltos mandeļu miltus, olu dzeltenumus un pusi citrona miziņas sajauc kopā, šajā brīdī var pievienot arī vēlamo saldinātāju.
- Atsevišķi stingrās putās sakuļ olu baltumu (vēlams, lai baltums ir istabas temperatūrā). Pakāpeniski pieber šķipsnu sāls, pūdercukuru un mazliet ābolu etiķa. Rezultātam jābūt dikti gaisīgam un stingram.
- Mandeļu un olu baltumu masu savieto kopā, viegli iecilājot, nevis kuļot.
- Liek rabarberus silikona formiņā un pāri kārto mandeļu-olu masu. Vienmērīgi izlīdzina un liek krāsnī. Uz šķīvja kārto uzliekot šķīvi uz formas un apgāžot riņķī.
Lai labi garšo!
Autore: Annija Apsīte