Rabarberu sacepums

Kas nepieciešams?

  • Rabarberi – 6-7 kāti, ne pārāk lieli
  • Saldinātājs (medus, sīrups vai cukurs) – 100g
  • Krustnagliņas – 5
  • Mandeļu milti – 110g
  • Olas – 2 (atsevišķi dzeltenumi un baltumi)
  • Citrona sula – no puses citrona
  • Citrona miziņa – no puses citrona
  • Kripatiņa ābolu etiķa
  • Garšvielas pa šķipsnai –  Kardamons, kanēlis, šķipsniņa sāls, muskatrieksta šķipsna, vaniļas cukurs
  • Zemenes dekoram

Kas jādara?

  1. Nomizotus, kubiņos sagrieztus rabarberus liek katliņā ar visām garšvielām, citrona sulu un saldinātāju. Apviļā 2 minūtes katliņā un atstāj.
  2. Samaltos mandeļu miltus, olu dzeltenumus un pusi citrona miziņas sajauc kopā, šajā brīdī var pievienot arī vēlamo saldinātāju.
  3. Atsevišķi stingrās putās sakuļ olu baltumu (vēlams, lai baltums ir istabas temperatūrā). Pakāpeniski pieber šķipsnu sāls, pūdercukuru un mazliet ābolu etiķa. Rezultātam jābūt dikti gaisīgam un stingram.
  4. Mandeļu un olu baltumu masu savieto kopā, viegli iecilājot, nevis kuļot.
  5. Liek rabarberus silikona formiņā un pāri kārto mandeļu-olu masu. Vienmērīgi izlīdzina un liek krāsnī.  Uz šķīvja kārto uzliekot šķīvi uz formas un apgāžot riņķī.

Lai labi garšo!

Autore: Annija Apsīte