Rudens velšu biezzupa

Rudens velšu biezzupa

Kas nepieciešams?

  • Kartupeļi – 2-3
  • Ķirbis – 300g
  • Cukini – 1
  • Burkāni – 2-3
  • Sagrieztas baravikas – 2 saujas
  • Saldais krējums/krēmsiers vai kokospiens
  • Ja gribas šķidrāku, kāds no pieniem vai ūdens
  • Grauzdiņi t.i. var pirkt gatavus vai krāsnī apgrauzdēt savu maizīti
  • Papildus garšvielas (sāls, cukurs, pipari) + balzamiko pēc vēlmēm

Kas jādara?

  1. Nelielā ūdens daudzumā jāvāra kartupeļi, ķirbis, cukini un burkāni. Jāsāk ar kartupeļiem un burkāniem, pēc tam pievienojot ķirbi un cukini.
  2. Sēnes viegli apcep uz pannas, lai dabūtu no tām ārā brīnišķīgo aromātu
  3. Kad sastāvdaļas abos traukos gatavas, liek kopā un blenderē. Ja katliņā ir bijis par daudz ūdens, tad lieko nolej nost. Savukārt, ja zupa šķiet pārāk “biezenīga” pievieno neitrālu pienu. Papildus pievieno saldo krējumu/krēmsieru vai mazliet kokospiena treknumam.
  4. Pasniedz ar grauzdiņiem vai zaļumiem un balzamiko pēc izvēles.

Lai labi garšo!

Autore: Annija Apsīte