sīpolu zupa

Sīpolu zupa Franču gaumē

Kas nepieciešams?

  • Sagriezti sīpoli – 4
  • Margarīns bez pievienotā sāls – 1/2 glāze
  • Sasmalcinātas ķiploka daiviņas – 2
  • Lauru lapas – 2
  • Timiāna zariņi – 2
  • Sāls un melnie pipari
  • Sarkanvīns – 1 glāze (1/2 pudeles)
  • Milti – 3 tējk. ar kaudzi
  • Liellopu buljons – 2 litri
  • Sagriezta bagete
  • Cietais siers – 220 g

Kas jādara?

Kas jādara?

  1. Uz vienmērīgas liesmas izkausē bļodiņā margarīnu. Pievieno sīpolus, ķiplokus, lauru lapas, timiānu un sāli un piparus, vāra līdz sīpoli ir ļoti mīksti un karamelizējušies – apmēram 25 minūtes.
  2. Pievieno vīnu, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad vāra uz lēnas uguns, kamēr vīns ir pilnībā iztvaikojis un sīpoli kļuvuši sausi – apmēram 5 minūtes.
  3. Atbrīvojās no lauru lapas un timiāna zariņiem.
  4. Apbārsta sīpolus ar miltiem, un samaisa. Karsē uz zemas uguns, lai milti nedeg, un gatavo 10 minūtes, lai atbrīvotos no miltu garšas.
  5. Pievieno liellopu gaļas buljonu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Vāra 10 minūtes. Garšvielas pievieno, pēc savas gaumes.
  6. Bagetes šķēlītes liek uz cepampapīra un apbārsta ar cieto sieru. Liek cepeškrāsnī un cep 3 – 5 minūtes līdz siers kļūst zeltaini brūns.
  7. Kad zupa salieta bļodiņās, to apbārsta ar cietā siera gabaliņiem.

Lai labi garšo!