Sīpolu zupa Franču gaumē
Kas nepieciešams?
- Sagriezti sīpoli – 4
- Margarīns bez pievienotā sāls – 1/2 glāze
- Sasmalcinātas ķiploka daiviņas – 2
- Lauru lapas – 2
- Timiāna zariņi – 2
- Sāls un melnie pipari
- Sarkanvīns – 1 glāze (1/2 pudeles)
- Milti – 3 tējk. ar kaudzi
- Liellopu buljons – 2 litri
- Sagriezta bagete
- Cietais siers – 220 g
Kas jādara?
Kas jādara?
- Uz vienmērīgas liesmas izkausē bļodiņā margarīnu. Pievieno sīpolus, ķiplokus, lauru lapas, timiānu un sāli un piparus, vāra līdz sīpoli ir ļoti mīksti un karamelizējušies – apmēram 25 minūtes.
- Pievieno vīnu, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad vāra uz lēnas uguns, kamēr vīns ir pilnībā iztvaikojis un sīpoli kļuvuši sausi – apmēram 5 minūtes.
- Atbrīvojās no lauru lapas un timiāna zariņiem.
- Apbārsta sīpolus ar miltiem, un samaisa. Karsē uz zemas uguns, lai milti nedeg, un gatavo 10 minūtes, lai atbrīvotos no miltu garšas.
- Pievieno liellopu gaļas buljonu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Vāra 10 minūtes. Garšvielas pievieno, pēc savas gaumes.
- Bagetes šķēlītes liek uz cepampapīra un apbārsta ar cieto sieru. Liek cepeškrāsnī un cep 3 – 5 minūtes līdz siers kļūst zeltaini brūns.
- Kad zupa salieta bļodiņās, to apbārsta ar cietā siera gabaliņiem.
Lai labi garšo!